Spring naar inhoud

Overijssels Havezatenpad Delden Enschede-Drienerlo

Op deze mooie zomerdag liepen Tonny en ik van Delden naar Enschede-Drienerlo. Een mooi traject, stukjes bos, stukje hei, maisvelden, en op het laatst langs smalle stiewelpaadjes tussen sloot en weilanden. Ik had niet verwacht zo snel na Engeland al weer door allerlei hekjes te gaan bij het wandelen. Onderweg een sperwer gezien.

img_4648

img_4650

img_4664

 

Wat deze dag bijzonder maakte, waren 2 ontmoetingen. We waren nog maar net op weg, toen we een gepensioneerde boer tegen kwamen, die ons op pruimen trakteerde. Hij ging net een bak vullen, die langs de kant van het pad stond met ” vrije gift” erop. We raakten met hem aan de praat en hoorden zo, dat zijn schuren leeg stonden. Geen kinderen / opvolger. Hij huurde van Twickel, caravans wilde Twickel er niet in hebben. Er stonden al 6 boerderijen leeg op het landgoed.
Een stuk verderop, zijn we verkeerd gelopen. Zo kwamen we in Haaksbergen terecht. Daar stond de deur van de katholieke kerk open, dus we wilden naar binnen om foto’s te maken van de 9e en 11e statie voor Jan. Daar kwam net een man op een fiets aan, die de binnendeur van de kerk voor ons open deed, en ons een complete rondleiding gaf, vol passie over de kerk vertelde, ons ook een kijkje achter de schermen gaf. Een bijzondere man deze vrijwillige koster. En een mooie kerk, vooral ook prachtige ramen. En ook bijzonder : bij de ingang stond een bordje met de naam van de kerk, en de tijden van diensten erop. Er onder stond: vertrouw op God, maar zet je fiets op slot.
Volgens Frans, de man van Tonny, hebben wij steeds bijzondere ontmoetingen onderweg. Volgens mij komt het doordat we er voor open staan, lopend geen haast hebben, en dit ook uitstralen, met onze volle aandacht leven op dat moment. Werkelijk genieten.

img_4660-interieur-bonifatiuskerk-haaksbergen

img_4653-oostvenster-pasen-bonifatiuskerk-haaksbergen

img_4654-westvenster-pinksteren-bonifatiuskerk-haaksbergen

 

 

 

One Comment Post a comment
 1. Manon #

  Hallo.

  Wij hebben vandaag de 4e etappe van Goor naar Delden gelopen. Het was een erg mooie route. Ook wij liepen verkeerd op het Weldam. Helaas is daar de route niet gemarkeerd en zijn er inderdaad meer paadjes dan op de kaart staan. Wij kwamen dus op een heel verkeerde plek het bos weer uit. Een behulpzame , in de buurt wonende man wist precies te raden dat wij de bushalte zochten. We werden terug gestuurd richting Hengevelde. Daar kwamen we ook het bospad tegen waar we hadden moeten uitkomen.
  Onderweg hebben we nog een hazelworm gezien ,wat we toch heel erg indrukwekkend vonden.
  Ook veel meikevers van een naderende dood gered.
  Nogmaals een hele mooie route.

  maandag, mei 11, 2009

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: