Skip to content

Twentepad: beekjes, bossen, boerenland

3 dagen lopen langs het Twentepad. Prachtige rondwandeling van 87 km, uitgezet door Lions club in Tubbergen. Uitstekend bewegwijzerd, prachtige paden, zeer afwisselende route door het Twentse coulissenlandschap. Omdat de overnachtingsadressen iets van de route aflagen, en ik op de eerste avond nog een avondwandeling gemaakt heb, heb ik wat meer kilometers gemaakt.
Twente is bij uitstek geschikt om per fiets of te voet te verkennen, veel mogelijkheden om te kamperen bij boeren, die vaak ook een terras hebben, waar je koffie kunt kopen. Je komt ook door mooie plaatsen als Tubbergen, Ootmarsum en Oldenzaal.
Leuke ontmoetingen onderweg, bijv. de man die al zijn hele leven (69 jaar) langs het kanaal Almelo Nordhorn woont, en elke paar dagen naar de nabij gelegen Huneschans gaat, en nog steeds van de natuur, die altijd anders is, geniet. In het algemeen aardige bevolking in Twente, leeftempo is relaxter dan in het westen.
Ik had deze keer geen verrekijker mee, toch nog 39 soorten vogels waargenomen, waaronder een nest van de grote bonte specht, waar een jong met zijn kopje uitkwam en een gekraagde roodstaart. Geen wild gezien, wel een eekhoorntje.
Het was verder ontzettend warm, liters gedronken onderweg. Gelukkig geen onweer.

0 

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: