Spring naar inhoud

Overijssels Havezatenpad , Ommen Nijverdal

Van Ommen naar Nijverdal op een extreem warme voorjaarsdag. Het was vandaag op een gegeven moment 28 graden! Alles groeit dan ook heel hard, de natuur ligt 2 weken op voor.

img_3915

img_3917

img_3911-zanglijsterOm 8.15 liepen we al. Het eerste stuk van Ommen naar Archemse stuw was het mooiste. Kwam natuurlijk ook omdat het toen nog niet warm was, maar er was ook veel om van te genieten. Overal bloeiende bomen, o.a. prachtige meidoorn en veel krentenbloesem. Ook veel vogels. We zagen naast het gewone spul oa een gekraagde roodstaart, 2x een grote gele kwikstaart aan snelstromend water, en ik heb nog nooit zo veel geelgorzen gezien als vandaag. Verder o.a. ook grote bonte specht, groene specht (gehoord), boomklever, boomkruiper. Ook zagen we een eekhoorntje, een haasje,2 reeen en heel veel verschillende soorten vlinders, waarvan ik alleen het oranjetipje en de citroenvlinder bij name kende.

img_3912-landgoed-eerde

img_3914-landgoed-eerdeDe route volgde de Regge. Op het laatst werd dit wel wat saai, ook omdat het zo vreselijk warm was. Ik had 1.5 liter drinken mee, heb dit bij een huis nog eens met die hoeveelheid aangevuld, en nog dronk ik bij thuiskomst eerst 4 glazen water, voor we bij Tonnie in de tuin aan de koele rose gingen. Wel een heerlijke dag, met een voldaan gevoel weer thuis gekomen.img_3923

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: