Spring naar inhoud

Overijssels Havezatenpad, rondje Vollenhove

img_0193Vandaag met Tonny het rondje Vollenhove (Vollenhove-Zwartsluis-Volenhove) gelopen. Kwam goed uit omdat Tonny daarna door moest naar Friesland, Frans pikte haar op in Vollenhove.
De route liep deels over het zelfde traject als zuiderzeepad en jabikspaad, of kruiste deze routes. Toch is het elke keer weer verrassend, zo was het nu heel ander weer. Afgelopen woensdag woedde er in Nederland een zware storm, je zag nu de gevolgen in de vorm van omgewaaide bomen.

img_0180Ook vandaag waaide het hard, en ’s morgens waren er harde regenbuien. Gelukkig hadden we toen de wind in de rug! De tweede helft moesten we hard tegen de wind optornen, als je op de fiets geweest was, had je er niet tegen op gekund. Na onze 2e koffiestop voelden we dan ook allebei onze bovenbenen, want ons tempo was niet verminderd door de harde wind. Incl. 2 koffiestops hebben we 5 uur gedaan over 26.5 km, excl. koffiestops ca 4 uur, dus meer dan 6 km per uur.
Onze 2e koffiestop was trouwens in het bezoekercentrum van de Wieden, we hebben hier echt op ons gemak enige tijd doorgebracht, de gastvrouw was erg aardig en gaf veel informatie. Wellicht een keer op excursie daar en een keer naar de vogelhut bij de Auken (volg oude weg van Giethoorn naar Steenwijk, net voor Steenwijk rechtsaf).

img_0189-aHet was weer een prachtige tocht met mooie wolkenluchten, we waren blij dat we niet in bed waren blijven liggen, terwijl we toen we ’s morgens om half 8 in de stromende regen in het donker Vaassen uitreden, zeiden: ” wat doen we onszelf weer aan”img_0198-a

img_0203-a

img_0205-vollenhove

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: