Skip to content

Het Zevenwoudenpad

Augustus tot en met december 2006

Het Zevenwoudenpad loopt vanaf het Lauwersmeer door oost Friesland en de kop van Overijssel naar Steenwijk. Dit deel van Friesland kende ik nog niet, vooral bij het Lauwersmeer vond ik het erg mooi, ik houd erg van het wijdse land. Meerdere kiekendieven gezien daar, ik weet ze nu goed te onderscheiden van buizerds aan de manier van vliegen. Het Diaconieveen was een parel op grotendeels regenachtige dag. Onder weg genieten we van het onverwachte, bijv. de prachtige groene rups op een fietspad,bloeiende rozen eind november (wat een warme winter dit jaar), een monumentje met de tekst ” geloof en liefde leven bij de gratie van een ontmoeting” ,en de reeen bij het meertje.

Op 26 augustus 2006 liepen we van het Lauwersmeer naar Damwoude via Dokkum, waar Bonifatius vermoord werd.

26 november 2006, van Damwoude naar Houtigehage. Door een deel van Friesland, wat  ik totaal niet ken. De oostkant van Friesland kwamen wij eigenlijk nooit met de familie.

10 december 2006, van Houtigehage naar de ds. ten Catewei via de Westroute

 

17 december 2006, via de oost route naar de ds. ten Catewei en vervolgens naar Boyl. Hierbij kwamen we door de Duurswouderheide en het Diaconieveen. Prachtige route, vooral het Diaconieveen was een parel.

12 december 2006, van Boyl naar Steenwijk

3 Reacties Post a comment
 1. Helemaal mee eens Jan!

  woensdag, september 19, 2012
 2. Leuk dat je n.a.v. mijn fotokuier in het Diakonieveen even reageeerde met een linkje naar jouw verslag over het Zevenwoudenpad. Je noemt het Diakonieveen terecht een pareltje. Maar de rest van het oostelijk deel van Fryslân is zo slecht ook nog niet, net als de Eese in de Kop van Overijssel trouwens. 🙂

  woensdag, september 19, 2012
 3. Tom Prins #

  Fraaie impressie van dit pad. Ik loop nu het Pieterpad van zuid naar noord, maar vanuit Pieterburen ben je zo in Lauwersoog en dan kunnen we weer genieten. Dank!

  zondag, maart 30, 2008

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: